top of page
öde-ö mystery top  kopiera.jpg
skog mystery top kopiera.jpg

Dekor, eller snarare, dekoration kan användas nedsättande mot konst, då man anser att den ”saknar mening”, den hotar konstens mytiska värde då den inte försöker skildra de stora ämnen som konst ofta anser sig behöva göra. Kanske är det därför dekoren är så attraktiv? Den öppnar upp för att konstverket kan vara tomt, utan att det för den sakens skull förlorar sitt värde för människor. Dekoren bevisar att konstverket inte behöver ha en viktigare uppgift än att försköna verkligheten.

I "wall/chest-piece" hämtar jag inspiration från rokokon, under stilepoken användes konst som ett socialt medel, en tavla var en konversationsstartare på en bjudning, och inte nödvändigtvis en portal till gud. Den som arbetar med dekor är modig, den överger/förenklar stora, komplexa teman. Produkten kan därför bara bli bedömd på sitt utseende, den kan beskrivas som ful eller fin, något som lättare kan undvikas om produkten bär på en djupare mening.

"Wall/chest-piece" består av fyra separata verk. De är stabiliserade av rigelin och kan knytas runt ryggen och bäras som en stomacher, eller hängas i sina band på väggen som en bild. De skildrar ”mysterier” inspirerade av deckare, en dödskalle i skogen, ett par ben som sticker ut från en buske på en strand etc, den huvudsakliga tekniken i verken är broderi och tusch.

Wall/chest-piece

 

gallerisilk_logga.png
bottom of page